Honning

Vi har haft bier siden 2013. Vi anskaffede dem, fordi vi havde etableret en æbleplantage, og her er bierne vigtige for at sikre ordentligt bestøvede æbler.

De første år slyngede vi honningen, men i 2017 købte vi en presse, som blandt andet har flere fordele:

  • honningen iltes ikke så meget ved processen
  • der kommer mere pollen og propolis over i honningen
  • den er nem at rengøre

Så længe honningen er flydende, sælger vi den som flydende, da vi selv synes, at den er fantastisk til ost, frugt, pandekager mm

Når den begynder at krystalisere, rører vi den og så sælges den som fast honning.

Vi presser honning 2-3 gange over sommeren.

Farven, smagen og konsistensen afhænger af, hvad bierne samler af nektar og pollen fra gårdens planter.

Vi følger Danmarks Biavlerforenings anbefalinger, så honningen er selvfølgelig uopvarmet, dvs. vi har ikke varmet den op på noget tidspunkt i processen fra presning til tapning. På den måde bibeholder vi honningens gode egenskaber bedst muligt.

Vi bruger honningen i visse øl, blandt andet Imperial Honey IPA og Mandarinfår.

Desuden fremstiller vi mjød, Vitabrus (sodavand med hyldeblomst, ingefær, citron og honning) samt bolsjer med honning.