Oksekød

Her på Tolykkegård græsser en lille flok kvier af racen Hereford med deres tyr. De nyder godt af masser af plads, masser af græs og det frie liv. Vi kan derfor tilbyde oksekød af højeste kvalitet fra glade dyr.

Hvis du er interesseret i at købe oksekød, skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Vi udsender nyhedsbrevet nogen dage inden vi slagter, så har du mulighed for at bestille til afhentning her på gården. Hvis du ikke ønsker at købe noget, ignorerer du blot brevet, der kommer altid en chance til. Vi udsender omkring 6-7 slagtemails om året, fortrinsvis i perioden sommerferie til jul.

Hvis du vil vide mere om køerne fra Tolykkegård og deres ophav og opvækst, henviser vi til siden Kvæget.

Slagtning

Dyrene slagtes på godkendt slagteri. Hvis der er tale om dyr, som bliver urolige ved at komme i grime, bliver de skudt på marken, eller køres de levende til det lokale slagteri under 20 km. væk. Efter slagtningen modnes kødet i kølehus to til tre uger, hvorefter det finparteres.

Vægt

Kødet vejes hos slagteren i forbindelse med parteringen. Der er typisk til 40 – 60 kg.

Udskæring

Kødet leveres finparteret, dvs. udskåret til stege, bøffer, hakket osv.

Hakket kød

Vi sælger også hakket kød i 5 kgs poser.