Her er en liste over samtlige (næsten, i al fald) vores øl inkl. ølbeskrivelser. Bemærk, at alkoholprocenten er vejledende – på flasken står den aktuelle værdi, som kan afvige fra bryg til bryg:
4-korns bock | |
Bock på 4.5%. Humlet til 18 IBU. Denne bock er en klassisk, undergæret lagerøl, som er universielt anvendelig. Med andre ord - den smager godt til alt! Brygget af byg, hvede, tritikale og ristet havre. En dejlig, lys øl med god maltfylde. Serveres ved 6C. |
4-korns IPA | |
Session IPA på 4.5%. Humlet til 30 IBU. 4-korns IPA er en hazy session IPA, dvs uklar og ikke særligt alkoholtung. Smag og aroma er noget hen ad appelsin, ananas og melon. En behagelig bitterhed spiller sammen med stor fylde. En lækker nydeøl, især på en varm dag. Når flasken lagres, kan humlen bundfælde, så husk at vende flasken inden du trækker den op - bundfaldet indeholder masser af velsmag. Serveres ved 5CC. |
4-korns klosterbryg | |
Abbey ale på 6%. Humlet til 27 IBU. Brygget af malt af byg, hvede, triticale og havre. En næsten umærkelig mængde røgmalt bidrager til fylden. Let sødlig og ikke særlig kraftig humlebitterhed. Perfekt til både frokostbordet og gode sammenkogte retter. Serveres ved 6C. |
Aristokrat | |
Barley wine på 12%. Humlet til 20 IBU. Aristokrat er vores bud på en stærk og fyldig "barley wine". Næsten halvandet år er den undervejs - gæret 3 måneder, fadlagret i 9 mdr. (tidligere beboer var en valnøddesnaps fra Schumachers), modnet i 5 mdr. En kraftig sag med et hint af moden frugt og en afstemt eftersmag. Slip nemt om desserten, bare server et glas Aristokrat. Serveres ved 14C. |
Bolette | |
Lys Belgisk ale på 7%. Humlet til 26 IBU. Bolette har let krydret smag og er moderat humlet. Anvendelse: Nydeøl på terrassen efter en lang dag. Og rigtig god til aftensmaden, går især godt til kraftige og/eller krydrede retter. Serveres ved 8-10C. |
Broder Tuck | |
Mørk Belgisk ale på 8%. Humlet til 12 IBU. Mørk, stærk og varmende. Mange spændende smagsnoter, der udvikler sig efterhånden som øllet tager varme og mister kulsyren. Bevæger sig fra blomsteragtig over figen til "tynd madeira". Anvendelse: Til TV eller anden situation, hvor du har et par timer til at drikke en enkelt øl. Serveres ved 8 C. |
Bromboise | |
Syrlig øl på 5.5%. Humlet til 19 IBU. En syrlig hvedeøl, brygget på bygmalt, hvedemalt samt pressede brombær. Tilsat yderligere brombærsaft under gæringen. En Bromboise er den perfekte øl til skaldyr - frisk og syrlig, ca samme balance som champagne. Smagen afsluttes fint af en ganske svag bitterhed som stammer fra brombærskallerne. Serveres ved 5CC. |
Camping Ale | |
Kölsch-type på 4%. Humlet til 23 IBU. Camping Ale er en hybrid mellem en pilsner og en ale. Vi kalder denne velsmagende øl for en Kölschtype - den er smukt gylden og let drikkelig, perfekt til at nyde foran campingvognen en varm sommerdag. Kölsch-konventionen fastlog tilbage i 1986, at en øl kun kan kaldes en Kölsch, hvis den er brygget inden for Kölns volde, derfor er det her officielt en ale. Serveres ved 4C. |
Cider | |
Øl på 7%. Humlet til 0 IBU. Frisk og syrlig æblecider, med en let bitterhed. Vi brygger vores cider ud fra en blanding af ca 90% spiseæbler og 10% cideræbler, alle fra vores lille økologoske plantage. Spiseæblerne giver smag, syre og sødme, og cideræblerne tilføjer lidt bitterhed. Serveres ved 6C. |
Dark Lager | |
Lager på 4.5%. Humlet til 22 IBU. Med sin rene smag og diskrete humlearoma er denne øl en rigtig tørstslukker. En af bryggeriets få undergærede øl. Er lavet med en teknik, der kaldes dekoktion, som bibringer fylde uden at øllet bliver for sødt. Lagret i 4 uger ved 6C inden den er tappet. Serveres ved 6C. |
Davre | |
Havrestout med kaffe på 5.5%. Humlet til 27 IBU. En havrestout tilsat rigelige mængder kaffe. Dejlig rund og fyldig smag, en anelse sødme og afrundet med en god bitterhed fra kaffen. Prøv noget nyt: denne øl passer perfekt sammen med et marcipanbrød i stedet for aftenkaffen. Serveres ved 6C. |
Festival | |
Pale ale på 4%. Humlet til 27 IBU. En herlig frisk pale ale, med en god bitterhed. Europæisk stil, ingen amerikansk humle i dag. En rigtig sommerøl. Serveres ved 6C. |
Framboise | |
Syrlig øl på 5%. Humlet til 20 IBU. En forfriskende ret syrlig sommerting, brygget på byg- og hvedemalt. Tilsat koldpresset hindbærsaft fra Rokkedysse bær samt et enkelt ribs. God som "terrasseøl". Serveres ved 4C. |
Imperial Honey IPA | |
IPA på 8%. Humlet til 60 IBU. Imperial Honey IPA er propfyldt med honning fra egne bistader samt masser af humle. Bitterheden holdes fint i skak af alkoholen og en fin honningsødme. Lang eftersmag. Serveres ved 12C. |
Jul på farmen | |
Mørk Belgisk ale på 6%. Humlet til 15 IBU. Det Våde Fårs julebryg hedder meget passende Jul på farmen. En mørk belgisk ale, forsigtigt krydret med lakrids, orangeskal og chili. Fyldig og behersket karboneret. Dejlig både som en nydeøl eller til frokostbordet/middagen. Serveres ved 7C. |
Kvassish | |
Russisk inspireret ale på 3%. Humlet til 17 IBU. Kvassish er inspireret af den |
L'accrison | |
Saison på 6%. Humlet til 19 IBU. En saison krydret med lakridspulver. Frisk og krydret som en saison, og så med en let underliggende sødme fra lakridsen, som ligger tilbage i ganen efter hver slurk. Helt klart en øl, der gerne vil nydes foran tv eller med en god bog. Serveres ved 5C. |
Laboratoriet - Høstbryg | |
Saison på 7%. Humlet til 30 IBU. Høstbryg er en dejlig frisk saison, med en markant krydret smag. Rigtig god til mad - samt til de alt for få dage i efteråret, hvor solen får magt og man finder et lunt hjørne i haven og bare nyder den sidste fornemmelse af sommer. Serveres ved 8C. |
Laboratoriet - Mææhxico | |
Wit bier på 4.5%. Humlet til 19 IBU. Inspireret af belgisk wit-bier samt den mexikanske tradition med at tilsætte lime til øllet, har vi begået denne variant: en mexikansk wit-bier. For ikke at begå kulturel appropriation har vi dog sørget for at udskifte lime med citron - og hvede med rug. Resultatet er en let drikkelig øl, med en afdæmpet bitterhed fra humlen og en underliggende fylde fra store mængder citronskal. En øl der er super til frokost og lettere middagsretter. Serveres ved 6C. |
Laboratoriet - Peated Biscuit Orange Rye | |
Øl på 7%. Humlet til 35 IBU. Er det en røgøl? Er det en IPA? Er det en brown ale? Nej, det er PEATED BISCUIT ORANGE RYE! En øl, der har helt sin egen stil. Det er en intellektuel øl – når du har drukket to – tre stykker lyder alt hvad du siger meget klogere :-). Serveres ved 9C. |
Laboratoriet - Wee Lite | |
Brown ale på 5.5%. Humlet til 22 IBU. Inspireret af Wee Heavy, men lidt påholdende med alkoholprocenten 🙂 Serveres ved 6C. |
Mandarin | |
IPA på 9%. Humlet til 27 IBU. Mandarin er vores Mandarina Strong Ale. Hvis begrebet “dame-IPA” findes, så er det denne øl. Lav bitterhed, men masser af smag og aroma af frugt; tænk abrikos, mandarin, melon og lignende. Let sødme, der balancerer fint mod den underliggende bitterhed. Serveres ved 10C. |
Monster | |
Stout på 10%. Humlet til 79 IBU. En forholdsvis tør imperial stout med masser af det hele. Totalt uegnet til mad, den er alt for dominerende. Nydes alene! Men gerne med venner. Med sin høje alkoholprocent er Monster en oplagt deleøl. Serveres ved 10C. |
Nordic wit | |
Wit bier på 4.5%. Humlet til 19 IBU. Nordic Wit er Det Våde Fårs signaturøl og første originale opskrift. En fortolkning af den belgiske øltype witbier. I stedet for orangeskal og koriander har vi tilsat hyben og lavendel. En øl, der er god til tørst og til de fleste slags mad. Serveres ved 6-8C. |
Pasicso | |
Mystery ale på 4%. Humlet til 20 IBU. Danmarks formentlig første anagram-ale. Inspireret af Egtvedpigens øl, har vi dekomponeret den opskrift og med en vis kunstnerisk frihed brygget denne lækre sag. Fyldig og krydret, passer til enhver lejlighed, hvor du har brug for en spændende og anderledes øl. Serveres ved 6CC. |
Påskevædder | |
Bock på 6%. Humlet til 18 IBU. En dejlig maibock med frugtagtig smag og aroma. Er lavet med en teknik, der kaldes dekoktion, som bibringer en stor fylde uden at øllet bliver klistret sødt. Undergæret. Perfekt til frokosten eller når du er tørstig for sjov. Serveres ved 6C. |
Power | |
IPA på 6.5%. Humlet til 42 IBU. Power er vores serie af single-hop IPA'er, dvs. der udelukkende er benyttet en enkelt humlesort til både at give bitterhed, smag og aroma i øllen. En sjov måde, hvorpå man kan udstille hele humlen. Serveres ved 6C. |
Røde Ræv | |
Lager på 4%. Humlet til 21 IBU. “Rønnebærrene er sure", sagde den røde ræv - bryggeren havde plukket dem alle og brygget denne sommerøl med bygmalt, rønnebær, salvie og humle. En frisk, frugtrig oplevelse med en stor aroma på en varm dag. Serveres ved 5C. |
Sambucus | |
Weissbier på 5%. Humlet til 14 IBU. En lys hvedeøl tilsat hyldeblomst. |
Sorteper | |
Hvede stout på 5%. Humlet til 20 IBU. Sorteper er en rund, blød og mild stout med nuancer af karamel og chokolade. Farven er sort som kul. I modsætning til en almindelig stout, som brygges på bygmalt, bruges der også hvedemalt til fremstillingen af en hvedestout. Serveres ved 8C. |
Teddy | |
Brown ale på 6%. Humlet til 22 IBU. Varm, blød og tryg – er ord der passer fremragende på denne øl. En brown ale med god smag af chokolade og karamel samt et strejf af figen og måske et hint af nødder. Masser af smagsfylde, passer fortrinligt til det meste mad. Serveres ved 8C. |
Torup Valley | |
Pale ale på 4.5%. Humlet til 26 IBU. En frisk pale ale med afdæmpet smag af citrus og eksotisk frugt. Let bitter, perfekt til de fleste sommerretter, eller når du bare er tørstig for sjov. Serveres ved 5CC. |
Traktor | |
IPA på 6.5%. Humlet til 42 IBU. Traktor er en traditionel IPA med et strejf af amerikanske humler og et skvæt humor á la Det Våde Får. I IPA-sammenhæng vil man kalde den let humlet. Serveres ved 6C. |
Uncle Sam | |
American Pale Ale på 5.5%. Humlet til 39 IBU. Uncle Sam er en herlig, amerikansk inspireret pale ale med en god bitterhed. En frisk øl med middel fylde, dejlig humlesmag. Brygget med vores egen Challenger-humle. God alene eller til mad, en lækker frokostøl til weekenden. Serveres ved 6C. |
Er du fortsat i tvivl om, hvilken øl du er til efter at have gennemgået ovenstående ølbeskrivelser? Prøv vores ølvælger! Ja, eller kontakt os. Vi er altid klar til en god snak om håndværksbryg.
Ellers kan du møde Det Våde Får og vores øl på en række markeder og festivaller rundt omkring i det nordsjællandske. Følg med på vores Facebook-side, hvis du vil vide, hvor og hvornår. Du kan også booke en ølsmagning – f.eks. til et firmaarrangement? Der kan ikke herske tvivl om, at det ville være god, gammeldags teambuilding! Det flydende guld kan forbedre ethvert arrangement, det er et faktum.
Slutteligt kan du finde øllene fra Det Våde Får hos udvalgte forhandlere og restaurationer. Dem finder du på listen HER.