Det våde Får / Tolykkegård, økologisk landbrug, Græsted, Nordsjælland

Grisene

Griseholdet er desværre afviklet. De var jo udegående og reglerne for hold af grise, der ikke er på stald, bliver løbende skærpet. Til sidst nåede det bare et niveau, hvor vi ikke orkede at følge med længere. Men vi savner dem stadig, så vi lader siden stå lidt endnu, man kan da ikke undgå at blive i godt humør, når man ser billedet af de to her 🙂

==========

I vores æbleplantage går en lille flok vietnamesiske dværghængebugsvin. Det er ikke fordi, vi har en speciel interesse i at avle grise, formålet med svinene er, at de skal hjælpe med at bekæmpe mosegrise i plantagen.

Hængebugsvin graver lige som almindelige grise, men slet ikke nær så dybt som de store, lyserøde dyr. Så de er fine at have gående i plantagen, hvor mosegrisene laver gange og reder, der ofte bare er 10 cm nede i jorden.

Ud over at bekæmpe mosegrise, har de også en opgave med at spise resterne fra bryggeriet – altså ikke drikke vores øl, men de er også helt tilfredse med at spise masken, der bliver til overs fra brygningen, ligesom de nyder at deltage i beskæring af æbletræerne.