Fårene - det våde får, et mikrobryggeri og økologisk landbrug Tolykkegård

Fårene …

… er store, hvide får. Oprindeligt bestod fårene i besætningen udelukkende af racen leicester, men igennem årene har vi benyttet væddere af racerne texel og dorset. De seneste år er vi blevet ret glade for racen charollais, så stille og roligt avler vi os frem til en ren charollaisbesætning.

Moderfårene …

… består som sagt af blandinger af racerne texel/dorset og charollais. Det giver et temmeligt stort får (op til 80 kg levende) som har let ved at læmme. Et godt får får tvillinger hver gang (undtagen første) og har gode moderegenskaber, så lammene overlever.

Lammene …

… skal vokse hurtigt til. Når de fødes, vejer de kun 5 kg, og de skal nå at vokse til over 50 kg inden efterårtet, så slagtevægten bliver omkring 25 kg. Selv hvis slagtevægten overstiger de 25 kg, bliver lammene ikke for fede, det er en af de gode egenskaber ved fårene af racen charollais.

Vædderen …

… hedder Elvis og er nærmest hundeagtig flink. Vi benytter den samme vædder to eller max. tre år (hvis han altså bliver ved med at være flink. Ellers er det ud!). Derefter køber vi en ny Elvis fra en fremmed besætning med dyr af lige så høj kvalitet, så vi undgår indavl blandt fårene.

Kødet …

… er af fremragende kvalitet og kan købes! Læs mere under Lammekød, tilmeld dig vores nyhedsbrev for at blive holdt ajour med slagtninger, eller naviger direkte til Priser.