På det økologiske landbrug Tolykkegård i Gribskov ligger Det Våde Får – et håndværksbryggeri, hvor vi fremstiller vores øl helt fra bunden. Vi kalder det “fra jord til glas”. Vi dyrker flere forskellige sorter økologisk byg m.m., som vi selv sår, høster, forarbejder og siden malter til ølproduktionen i gårdbryggeriet.
Når vi fremstiller vores øl, bruger vi i videst muligt omfang lokale produkter. Økologiske, hvis det kan lade sig gøre. Det kan det ikke altid, f.eks. når vi sanker urter i lokalområdet eller indkorporerer vores egen honning. Derfor er øllene fra Det Våde Får desværre ikke certificerede økologiske.
Vi brygger både klassikere som ale, IPA og bock med et twist, men også en masse spændende nye varianter. F.eks. vores forfriskende og syrlige terasseøl Framboise, som byder ind med et diskret hint af hindbær. Så er der Sambucus, der er brygget på ølandshvedemalt og tilsat hyldeblomster plukket i gårdens hegn. Men der er også den russisk inspirerede sommerøl Kvassish, som udover at være brygget på vores egen bygmalt og økologiske humle, er tilsat generøse mængder ristet hvedebrød fra den lokale restaurant Rabarbergaarden. Næste gang, vi forsøger os med at brygge Kvassish, bliver det med et godt, tungt og aromatisk rugbrød fra restaurant Knud.
Læs mere om de enkelte øl fra Det Våde Får under Ølbeskrivelser.
Ølbeskrivelser – Hvor finder jeg fårets øl? – Ølsmagning