Indbagt mørbrad kaldes også Beef Wellington og er en meget fancy ret, som internationale stjernekokke kappes om at udføre bedst. Hjemme i eget køkken kan du sagtens lave en vidunderligt velsmagende udgave med simplere ingredienser og metode. Og der er ingen, der siger, at du skal begrænse dig til oksekød. Eller mørbrad, for den sags skyld. Her har vi f.eks. tilberedt en lækker fåremørbrad. Vi kan jo kalde den Lamb Wellington! Men du kunne også lave en lækker indbagt lammefilet eller oksefilet.
Det her er endnu en af de retter, hvor der ikke er så mange regler. I nedenstående opskrift har vi brugt salvie og citronskal. Du kan også sagtens bruge timian og appelsinskal! Det er op til dig, din personlige smag – og hvad du lige har i dit køkken.
Hvis du står med et større stykke kød, eller du føler, det er det rigtige at gøre, kan du også lige brune kødet ved høj varme først.
Traditionelt er der også inkluderet et lag med champignon og/eller andre svampe, som steges ved høj varme. Det kan du jo inkludere, hvis du har lyst. Hvis du ikke har, kan du gøre, som vi gjorde i nedenstående opskrift. Normalt binder man kødet ind med enten bacon eller pancetta, men vi brugte selvfølgelig noget af vores lækre, røgede lammekød. Man skulle da være et skarn!
Husk, at når du skal bruge skallen fra citrusfrugter, skal det være fra økologiske frugter. Og riv dem forsigtigt, så du kun får det farvede med, og ikke den bitre, hvide del af skallen.
Det er selvfølgelig et must med en god øl til denne ret. Velbekomme!
Indbagt mørbrad
en omgang aftensmad
Butterdej
Røget lammekød
Salvie
Citronskal
Paprika
Mælk til pensling
Salt og peber
Afpuds kødet.
Krydr med salvie og citronskal.
Drys med salt og peber.
Svøb kødet i tynde skiver af det røgede kød.
Rul butterdej ud, så det passer til kødet.
Luk butterdejen omkring kødet.
Klip lidt huller, så dampen kan komme ud.
Pensl med mælk.
Drys med paprika.
Overskydende butterdej kan drysses med krydderier og bages med.
Bag i ca. 25 min.