langtidsbagte ovnbagte karameliserede tomater cherrytomater

Langtidsbagte tomater

August er højsæson for tomater i haven. Her bugner det med farverige cherrytomater i alle nuancer af gul, orange, grøn og rød. Tomaterne smager skønt friske, men ofte er der for mange til, at man kan få spist dem alle. En af vores yndlingsopskrifter med tomater er derfor denne, hvor de friske tomaters naturlige sødme og dejlige smag både bevares og fremhæves. Det er den langsomme bagning, der gør det. Det gør også hvidløgsfeddene bløde og cremede og endnu mere velsmagende.

Vi bruger cherrytomater, men har du andre typer tomater, er det ingen hindring – du skærer dem bare i mindre stykker! Når det kommer til krydderurter, er der også frit valg på alle hylder – brug dem, du har i haven. Vi bruger selvfølgelig vores egen honning, og det er da også vores anbefaling, at du gør det. Har du ikke noget stående, kan lidt sukker gå an. Er du til lidt mindre hvidløg, kan du sagtens nøjes med at hakke et par fed og smide dem med.

De langtidsbagte, karamelliserede tomater kan spises kolde såvel som varme (lune, så du ikke brænder tungen), og de kan spises til nærmest alt. Du kan også bruge dem i en kødsovs, hvis det skulle være. Det her er en af de opskrifter, hvor hverken mængdeangivelser, præcise ingredienser eller din ovns indstillinger har den store betydning. Tilbered de tomater, du har, med de tilføjelser, du har i køkkenhaven!

Opskriften her er inspireret af en, vi engang så hos Camilla Plum. Den er siden lavet i mange versioner herhjemme, og de smager allesammen lige godt!

Langtidsbagte cherrytomater – tomatsnask

1 ildfast fad

Ingredienser
Fremgangsmåde
1 håndfuld friske krydderurter, f.eks. rosmarin eller timian
1 kg modne cherrytomater delt i halve
1 helt hvidløg, delt og pillet i fed
1 spsk. honning
salt og peber
0,5 dl. olivenolie
Tænd ovnen på 130 grader
Find et ildfast fad i passende størrelse
Bland alle ingredienserne godt sammen
Sørg for, at alt er vendt godt rundt i olivenolien
Krydderurterne skal dækket af indholdet for ikke at brænde
Bag det i mellem en og halvanden time
Afkøl – spis enten lun eller koldt
Opbevares i køleskab
Posted in Opskrifter and tagged , , , , .